Levering fra 29,- Fri fragt ved ordrer over 499,-  Sikker betaling  

Tom kurv

Cocktails og Hollywood: Mad Men temafest (50’er og 60’er tema)

Mad Men

Mange cocktails bliver unægteligt kædet sammen med Hollywood-glamour, og de optræder jævnligt i Hollywood producerede film og serier. I denne serie af blogindlæg vil vi tage et nærmere kig på, hvilke cocktails du skal shake næste gang, du holder film eller serie temafest, eller du bare har lyst til at skabe den helt rigtige stemning, når en bestemt film eller serie sættes på. Denne gang skal vi se på cocktails i serien Mad Men. Opskrifterne kan også indgå i en retro 50’er eller 60’er temafest.

Omdrejningspunktet i Mad Men serien er reklamebureauet Steling Cooper beliggende på Madison Avenue i 1960’ernes USA. Her bliver der ikke sparet på mængden af alkohol, og hovedpersonen, Don Draper, og hans kollegaer nyder at drikke stærk spiritus og cocktails både i og udenfor arbejdstiden.

Old Fashioned

Old Fashioned Cocktail

Don Draper er specielt glad for whiskey, og når der skal bestilles cocktails, bliver det ofte til ”an old fashioned please”. Derfor skal man naturligvis mixe en Old Fashioned cocktail til enhver temafest, som har med Mad Men at gøre.

Helt grundlæggende er Old Fashioned en klassisk cocktail, som ved tilføjelse af sukker, Angostura Bitter, lidt appelsinskal og isterninger mildner whiskeyens stærke smag. Selvom Angostura Bitters ikke er noget, som du finder i den lokale Netto, har de fleste velasorterede vinhandlere og butikker såsom Salling Super dette på lager. Se opskriften på en Old Fashioned her.

Whiskey Sour

Whiskey Sour

En klassisk Whiskey Sour er også en Mad Men temafest værdig. Selvom cocktailen ikke direkte ses i serien, bliver den bestilt af Lan Pryce og Don Draper i 10. afsnit af sæson 4. Se opskriften på en Whiskey Sour her.

Hvad er bourbon og rye whiskey?

Skal det være en rigtig Old Fashioned eller Whiskey Sour i Mad Men stil, benyttes der en amerikansk whiskey af typen bourbon eksempelvis: Jim Beam, Bulleit, Makers Mark eller Jack Daniels. En rye whiskey kan også bruges, men denne findes kun ved velasorterede vinforhandlere. Vil du fordybe dig i de forskellige whiskeytyper, kan du læse mere om det i vores kom godt i gang blog om spiriturstyper.

Martini

Martini

På samme måde som Don Draper altid drikker Old Fashioned, er en af de andre fremtrædende personer i serien, Roger Steling, kendt for at drikke Martini, hvilket ses i mange afsnit af Mad Men. Find opskriften på en Martini her.

White Russian

White Russian

I sæson 1 episode 7 ses Roger Sterling på sit kontor med et glas foran sig, der er halvfyldt med mælk. I en telefonsamtale med sin kone siger han ”Mona I am drikning my milk”, imens mælken bliver toppet med en god skvis Vodka. Er man ikke til en sådan ”cocktail”, kan denne passende substitueres med en White Russian.

Roger Sterling Mad Men

Mai Tai

I første sæson ser vi, at Don Draper forsøger at redde et dårligt forretningsmøde med den jødiske butiksejer, Rachel Menken, over en cocktail. Don Draper bestiller sin vanlige Old Fashioned, hvorimod Menken meget symbolsk vælger den mere moderne Mai Tai. Opskriften på en Mai Tai findes her.

Tom Collins

Tom Collins

Efter en lang dag på kontoren nyder Don Draper at komme hjem og mixe sig selv en god cocktail. Eller endnu bedre: at instruere hans datter i hvordan man laver en. I sæson to ser vi således, at Don lærer Sally at lave en forfriskende Tom Collins.

Vodka Gimlet

Vodka Gimlet

Vodka Gimlet er Betty Drapers signaturdrink, og denne bliver eksempelvis bestilt, da hun på grund af problemer i ægteskabet tager på en bar for at flirte med fremmede mænd. Se opskriften på en Citron Vodka Gimlet her. Har du ikke tid til at lave din egen citronvodka, så bruger du bare almindelig vodka, som Betty ville gøre det. Cocktailen kan godt nydes over isterninger i et almindeligt glas men med et cocktailglas som på billedet, bliver festen mere Mad Men-agtig.

Her er et bud på nogle af de cocktails, som du kan byde dine gæster næste gang, du skal holde Mad Men temafest, eller du blot får lyst til at gøre stemningen til serien lidt mere autentisk.

Cocktailvision.dk

.

Populære produkter

  • manhattacocktailsæt
  • Boston Cocktail Sæt
  • Mojito Cocktail Sæt Deluxe