Levering fra 29,- Fri fragt ved ordrer over 499,-  Sikker betaling  

Tom kurv

Cocktails og Hollywood: The Big Lebowski og White Russian

Mad Men

Mange cocktails får en renæssance, når de optræder i Hollywood producerede film og serier. I vores blogserie Cocktails og Hollywood tager vi et nærmere kig på dette fænomen. Denne gang er turen kommet til filmen The Big Lebowski, hvor cocktailen White Russian bliver nydt i stor stil. Hvis du skal se eller gense denne klassikker eller ligefrem holde en Big Lebowski temafest, kan du derfor skabe den helt rigtige stemning ved at mixe din egen White Russian.

I kultfilmen The Big Lebowski fra 1998 nyder hovedpersonen, The Dude, spillet af Jeff Bridges, mange White Russians, der i filmen bliver kaldt for ”Caucasians”. I flere scener ser man The Dude mixe sin egen White Russian ved at hælde et skvæt vodka og lidt Kahlua op i et glas, toppe med mælk eller half and half (halv mælk, halv fløde) og røre rundt. I en af scenerne bruger han endda pulvermælk i mangel på bedre – The Dude er ikke en fyr, som går op i detaljen. Med filmen blev White Russian atter en populær cocktail, især blandt storbyernes hipstere.

Skal du mixe din White Russian som The Dude, tager du et lowball glas, fylder det med isterninger, hælder ca. 6 cl vodka og 3 cl Kahlua i, topper med half and half (halv mælk, halv fløde) og rører rundt. Vil du lave en lidt mere fancy White Russian, kan du tage et kig på vores officielle White Russian opskrift.

Hvor russisk er en White Russian?

White Russian er en videreudvikling af en Black Russian, der kun består af vodka og Kahlua. Black Russian kan efter sigende dateres tilbage til 1949, hvor en belgisk bartender ved navn Gustav Tops mixer cocktailen i Hotel Metropole i Bruxelles til ære for den Amerikanske ambassadør Perle Reid Mesta.

White Russian er dokumenteret første gang i 1965 i den californiske avis Oakland Tribune. Her forskriver opskriften, at man bruger 3 cl vodka, fløde og Southern. Southern referer til Coffee Southern, der er en kaffelikør ligesom Kahlua. Altså har hverken Black Russian eller White Russian oprindelse i Rusland, men de to cocktails har sandsynligvis fået navnet ”Russian”, fordi de indeholder vodka.

White Russian blev populær i løbet af 70’erne, fordi det er en velsmagende cocktail, som er utrolig nem at mixe. En anekdote fortæller, at den netop derfor var populær som de unges første drink og blandt alkoholikere. Alligevel blev cocktailen blev stort set glemt, indtil den fik sin renæssance med The Dude i The Big Lebowski.

.

Populære produkter

  • manhattacocktailsæt
  • Mojito Cocktail Sæt Deluxe
  • Boston Cocktail Sæt