Levering fra 29,- Fri fragt ved ordrer over 499,-  Sikker betaling  

Tom kurv

Gæsteblog: It's another Tequila Sunrise...

Den originale tequila sunrise

Bjørn fra Tequila.dk har skrevet et indlæg om, hvordan man mixer den originale Tequila Sunrise og om historien bag den, samtidig giver han et par tips med på vejen, om hvilken Tequila der egner sig bedst til cocktails.

Mange vil kende sangen som Eagles indspillede i ’73 og mange vil kende drinken, Tequila Sunrise som en sød cocktail med grenadine og Juice.

Tequila Sunrise har rødder tilbage til 30’er og 40’erne. Der verserer forskellige historier om dens herkomst i cocktailentusiasternes verden. Nogen tilskriver den bartenderen Gene Sulit, som var bartender på Arizona Biltmore, et ferieresort for den tids stjerner, som eksempelvis Bing Crosby.

Gene Sulit arbejdede på stedet i henved 35 år, og historien går på, at en gæst på feriestedet betroede Gene, at han elskede tequila. Gene Sulit udviklede så Tequila Sunrise til ham. På det tidspunkt var tequila stadig stort set ukendt i USA og en superbillig spiritus, som blev smuglet til landet i løbet af den tretten år lange forbudstid fra 1920-33.

Men som Eagles synger – It’s another Tequila Sunrise. Dén Tequila Sunrise Gene Sulit udviklede går for at være den originale og mere friske Tequila Sunrise, og dén er baseret på Crème de Chassis og ikke Grenadine.

Tequila i cocktails

Tequila er ikke bare ”tequila” og den tequila, som Gene Sulit brugte i legendernes tid var formentlig en blanco tequila, fordi Reposado og Anejo-tequila mest er nyere fænomener.

Man er oftest tilbøjelig til at bruge blanco – dvs. ulagret - tequila i cocktails, fordi agavesmagen er kraftigst i en blanco, og derfor bedst smager igennem cocktailens andre smagsoplevelser.

Bitmore goes Denmark

Her har du en opskrift på Tequila Sunrise som Gene Sulit kunne have lavet den, hvis han havde holdt til på et fashionabelt strandhotel i Danmark i dag.

Den originale tequila sunrise

• 4 cl god blanco tequila.

Gå efter en 100% agave tequila, som for eksempel en Creencias Tequila Blanco eller en 30-30 Tequila Blanco. Hold dig langt væk fra billig tequila a la Sierra. Tequilaen er den væsentligste ingrediens, og den skal smage godt.

Solbærlikør

• 1 cl Creme de Cassis.

Gene Sulit forstod at værdsætte kvalitet. Gør som ham og gå efter en danskproduceret Skærsøgård Creme Solbærlikør. Creme de Cassis er solbærlikør.

• 10 cl limesaft
• Danskvand
• 2-3 isterninger

Fremgangsmåde

Hæld først isterningerne i et highballglas. Herefter tequilaen og limejuicen. Tip nu glasset lidt og hæld forsigtigt solbærlikøren i så den flyder langs glassets inderside.

Når du retter glasset op vil likøren stige op gennem juicen og skabe solopgangseffekten. Top af med lidt boblende danskvand.

Rør forsigtigt rundt og stik et sugerør i. En del af oplevelsen i en Tequila Sunrise er den måde smagen af ingredienser skifter mens man nyder drinken.

Cocktailvision.dk

.

Populære produkter

  • Mojito Cocktail Sæt Deluxe
  • Boston Cocktail Sæt
  • manhattacocktailsæt