Levering fra 29,- Fri fragt ved ordrer over 499,-  Sikker betaling  

Tom kurv

Lav din egen hjemmelavede hindbærlikør (Creme de Framboise opskrift)

Hindbærlikør - Creme de Framboise

I et tidligere blogindlæg har vi demonstreret hvordan du kan lave din egen brombærlikør. I dette indlæg er er turen kommer til opskriften på en hjemmelavet hindbærlikør, som også er kendt under det lidt finere navn – Creme De Framboise.


Hvorfor lave sit eget?

Der kan være mange grunde til at kaste sig ud i at lave sin egen hindbærlikør. Det er en vare, som er svær at finde i almindelige butikker, og selv hvis man finder den, kan det være en ret bekostelig affære. Samtidig er det hyggeligt at lave sine egne ting på gode råvarer, og måske dine gæster bliver lidt ekstra imponerede, når du finder en hjemmelavet likør, som skal i cocktailen?


Hvad skal jeg bruge?

    1 kg friske eller frosne hindbær

    9 dl tør rødvin (gerne en bedre flaske, da denne kommer til at udgøre meget af likørens smag)

    9 dl sukker

    3 dl brandy (vi brugte en flaske til ca. 100kr, hvilket gav et fint resultat)


    Hvordan gør jeg?

    1. Kom hindbærende ned i en skål, og mos dem med en muddler.

    Hindbærlikør - Creme de Framboise opskrift recipie

    2. Hæld 9 dl rødvin i blandingen, imens du rører rundt.

    Hindbærlikør - Creme de Framboise opskrift recipie

    Nu skulle det gerne se således ud:

    Hindbærlikør - Creme de Framboise opskrift recipie

    3. Dæk skålen til, og lad den stå i ca. to dage ved stuetemperatur.

    Hindbærlikør - Creme de Framboise opskrift recipie

    Efter bladingen har stået i et par dage, gør du følgende:

    4. Placer en si oven på en gryde, kom et viskestykke ovenpå, og hæld blandingen ned i. Dette skal have lov til at stå i en halv dag, så al saft filtreres ned i gryden.

    Hindbærlikør - Creme de Framboise opskrift recipie

    5. Til sidst kan du presse det sidste saft ned i gryden ved at vride viskestykket.

    Hindbærlikør - Creme de Framboise opskrift recipie

    6. Tilsæt sukker, og lad blandingen simre til det bliver tykt og sirup-agtigt. Rør rundt jævnligt, så det ikke brænder på.

    Hindbærlikør - Creme de Framboise opskrift recipie

    7. Kom siruppen ned i en skål, og lad det køle af til stuetemperatur.

    Hindbærlikør - Creme de Framboise opskrift recipie

    8. Tilføj brandyen, og omrør.

    Hindbærlikør - Creme de Framboise opskrift recipie

    9. Kom den færdige likør ned i desinficerede krukker. Du desinficerer ved at hælde kogende vand ned i krukkerne, hælde det ud igen, og sætte krukkerne på et rent viskestykke med åbningen nedad, til likøren bliver hældt op. Likøren kan holde sig i ca. 2 måneder i køleskab.

    Hindbærlikør - Creme de Framboise

    Prøv din lærke likør i en Daisy, eller erstat brombærlikøren i en Bramble med hindbærlikør.

    Hvis du har spørgsmål, så er du altid velkommen til at sende os en mail på info@cocktailvision.dk eller skrive i kommentarfeltet herunder.

    Cocktailvision.dk

.

Populære produkter

  • manhattacocktailsæt
    manhattacocktailsæt
  • Boston Cocktail Sæt
    Boston Cocktail Sæt
  • Mojito Cocktail Sæt Deluxe
    Mojito Cocktail Sæt Deluxe