Levering fra 29,- Fri fragt ved ordrer over 499,-  Sikker betaling  

Tom kurv

Lav din egen lækre brombærlikør (Ceme de Mure opskrift)

brombær

I dette indlæg skal vi kigge på, hvordan man laver sin egen brombærlikør – også kendt under navnet Creme de Mure. Der er tre gode grunde til at lave sin egen brombærlikør: 1) det er svært at finde i almindelige butikker, 2) det kan blive en ret bekostelig affære, hvis man endelig har held, og finder det og 3) det er altid lækkert at lave sine egne produkter på gode råvarer.

At lave sin egen brombærlikør er ganske simpelt. Det kræver kun fire ingredienser – er du en ægte feinschmecker, bruger du fem ingredienser og tilføjer et skvæt brandy.


De fire grundlæggende ingredienser er:

- Friske brombær – 5 dl

- Vodka – 2 dl

- Sukkerlage - 2.5 dl (se vores indlæg her )

- Økologisk citronskal – ca. 2 cm

* evt. et skvæt brandy


Vedrørende ingredienserne har vi indledningsvis tre kommentarer.

1) Du kan sagtens bruge frosne bær, så skal du bare huske at tø dem op inden brug

2) Så længe du ikke tager den billigste vodka i Netto, skal det nok gå. Selv anvender vi en ganske almindelig Smirnoff.

3) Når du skærer din citronskal, kan det godt betale sig at gøre sig umage og minimere mængden af det hvide, der sidder under skallen. Ellers kan det give en bitter smag.


Fremgangsmåden er følgende:

1. Mål to kopper brombær op og hæld i en beholder (helst en du kan lukke tæt)

brombær

2. Derefter skal brombær og lime muddles

brombær

Vi giver det en ”grundig” behandling og stopper med at muddle, når det ser således ud:

brombær

3. Det tredje trin er at hælde én kop vodka i blandingen (og evt. et skvæt brandy).

brombær

4. Efter vodkaen er hældt op, rører vi rundt i beholderen, inden vi lukker den.

brombær

Nu skal blandingen have lov til at stå og trække smag ud af brombærrene i 2-3 dage ved stuetemperatur beskyttet fra direkte sollys.

brombær

5. Når du er færdig med at lade blandingen trække, skal du til at presse det sidste smag ud af brombærrene.

Som du kan se har vi hældt blandingen over i en anden skål, så vi kan presse ned i den samme beholder.

brombær

Dette er den mest tidskrævende proces – men den er heldigvis lige til. Lidt efter lidt hælder du din brombærbase over i den finmaskede si. Brombærbasen muddler du herefter forsigtigt igennem nettet. Når du er færdig med at muddle én omgang, smider du resterne ud og tager den næste omgang.

brombær

6. Nu tilføjes sukkerlagen

brombær

7. Det eneste, du mangler nu, er en enkelt omrøring, at lukke beholderen og nyde det færdige produkt.

brombær

Du kan gemme det færdige produkt i op til to måneder i køleskabet.

PS: Når du er nået hertil, kan du eventuelt forsøge dig med din nye brombærlikør i en lækker Bramble – velbekomme!

Cocktailvision.dk

.

Populære produkter

  • Boston Cocktail Sæt
    Boston Cocktail Sæt
  • Mojito Cocktail Sæt Deluxe
    Mojito Cocktail Sæt Deluxe
  • manhattacocktailsæt
    manhattacocktailsæt