Levering fra 29,- Fri fragt ved ordrer over 499,-  Sikker betaling  

Tom kurv
Whiskey > Old Fashioned
Old Fashioned cocktail

Ingredienser

6 cl bourbon whiskey

1-2 stænk Angostura bitters

1 sukkerknald

1 spsk. vand

Lidt økologisk appelsinskal

Udstyr

Jigger/målebæger, muddler, evt. barske

Tips

Selvom Angostura Bitters ikke er noget, som du finder i den lokale Netto, har de fleste velasorterede vinhandlere dette på lager.

Fremgangsmåde

1. Læg noget køkkenrulle eller en serviet oven på et glas og placer sukkerknalden herpå . Tilsæt et par stænk Angostura bitters, så sukkerknalden bliver helt gennemvædet. Kom sukkerknalden ned i et lowball glas, tilsæt 1 spsk. vand, og mos den med en muddler. Det er vigtigt, at sukkeret bliver helt opløst i væsken, hvilket kræver tålmodighed.

2. Tilsæt et lille stykke appelsinskal og mos denne lidt mere ved hjælp af en muddler. Dette frigiver olier fra appelsinskallen, som giver en aromatisk smag og duft.

3. Fyld ca. en tredjedel af glasset med is, tilsæt 2 cl whiskey og rør rundt i ca. 1 minut. Dette gentages 3 gange i alt, til glasset er fyldt med isterninger og 6 cl whiskey. Til sidst tager du et lidt længere stykke appelsinskal, som du klemmer ud over din cocktail og kører rundt om glassets kant. Brug denne som pynt.

Om Old Fashioned

I 1880 skulle den første Old Fashioned efter sigende være mixet i Pendennis Club i Louisville, Kentucky til en pensioneret general, som ikke var glad for whiskey. Smagen fra sukkeret, den bitre Angostura og aromaen fra en citrusfrugt var med til at mildne den rå whiskey smag, hvilket faldt i generalens smag.

.